Οι Pink Floyd ανακοινώνουν την ειδική έκδοση του "Αtom Heart Mother"

Η "αγελάδα" επιστρέφει στις 8 Δεκεμβρίου

BREAKING
 

Η "αγελάδα" επιστρέφει στις 8 Δεκεμβρίου

Του Ηλία Σελιμά

Οι Pink Floyd θα κυκλοφορήσουν μια διευρυμένη, "ειδική έκδοση" του άλμπουμ τους Atom Heart Mother του 1970 στις 8 Δεκεμβρίου.

Το αρχικό άλμπουμ θα συνοδεύεται από υλικό από την πρώτη συναυλία του συγκροτήματος στην Ιαπωνία το 1971. Το βίντεο - το οποίο θα συμπεριληφθεί στο Blu-ray - προέρχεται από την εμφάνιση των Pink Floyd στο Hakone Aphrodite Festival της Ιαπωνίας τον Αύγουστο του 1971. Τα αποσπάσματα συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά στο box set The Early Years των Pink Floyd το 2016.

Το Atom Heart Mother θα περιλαμβάνει ένα πακέτο δύο δίσκων με 7ιντση gatefold θήκη, που θα περιέχει το άλμπουμ σε CD και Blu-ray. Το βίντεο έχει αναβαθμιστεί από μια κασέτα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Στο σετ περιλαμβάνεται επίσης ένα μίνι ντοκιμαντέρ με τα παρασκήνια.

Το πακέτο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία μόνο το 2021 και περιλαμβάνει ένα φωτογραφικό βιβλίο που περιέχει φωτογραφίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά,  ενα φυλλαδιο, μια αφίσα, ενα εισιτηρίο συναυλίας και ενα φυλλαδίο από την συναυλία.

Το Hakone Aphrodite χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο υπαίθριο ροκ φεστιβάλ της Ιαπωνίας. Ένας νεόκτιστος χώρος κοντά στη λίμνη Hakone Ashinoko φιλοξένησε τις συναυλίες στις 6 και 7 Αυγούστου 1971. Εκτός από το ζωντανό υλικό, στο Blu-ray παρουσιάζονται σκηνές με το συγκρότημα να κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο, το ξενοδοχείο, τη συνέντευξη Τύπου και πολλά άλλα.

Το Atom Heart Mother κυκλοφόρησε ως πέμπτο άλμπουμ των Pink Floyd τον Οκτώβριο του 1970. Το Meddle, το οποίο έφτασε στις αρχές Νοεμβρίου του 1971, απείχε ακόμα δύο μήνες από την κυκλοφορία του όταν το συγκρότημα έπαιξε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία. Εκτός από την παράλληλη μακρόσυρτη σύνθεση του "Atom Heart Mother" - η οποία περιλαμβάνεται στο επερχόμενο Blu-ray - η μπάντα έπαιξε τα "Careful With That Axe, Eugene", "A Saucerful Of Secrets" και "Echoes". Πλάνα από αυτές τις εκτελέσεις δεν βρέθηκαν.

Το box είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία

Pink Floyd, "Atom Heart Mother – Special Edition" Track Listing

1.Atom Heart Mother

a) Father's Shout

b) Breast Milky

c) Mother Fore

d) Funky Dung

e) Mind Your Throats Please

f) Remergence

2.If

3.Summer '68

4.Fat Old Sun

5.Alan's Psychedelic Breakfast:

a) Rise And Shine

b) Sunny Side Up

c) Morning Glory

BREAKING MUSIC